Novinka

6. 6. 2017 | Testovacia vzorka zdarma!

Trpíte aj Vy Intoleranciou Laktózy? V  spolupráci s LAKTAZANom  pre Vás máme možnosť zaslania testovacej vzorky zdarma!                                         A len teraz  aj s malým darčekom!  🙂

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Výsledky
Archív ankiet


30
December
Predsavzatia na zdravom základe
Napísal Zornica do kategórie Články

Zdravá črevná flóra je predpokladom pre funkčné trávenie. Pri intolerancii laktózy by sme mali v každom prípade uprednostňovať kyslomliečne výrobky (jogurt a kyslé mlieko). Prísady črevných baktérií – probiotiká a prebiotiká sú používané často úspešne pri laktózovej intolerancii a ochorení čriev, aj keď vedecký dôkaz ich účinnosti dosiaľ chýba.

Ruský biológ Ilja Mečnikov skúmal roku 1900 v Pasteurovom ústave v Paríži tajomstvo dožívania vysokého veku u Bulharov a to ho doviedlo spätne až k poznaniu o konzumácii veľkého množstva fermentovaných mliečnych výrobkov. Mikroorganizmus preto nazval lactobacillus bulgaricus. Zistil, že tieto kyslomliečne baktérie nielen posilňujú prirodzenú odolnosť, ale dokonca v črevách bojujú proti pôvodcom chorôb.

Probiotiká (grécky: pre život) sú živé mikroorganizmy – napríklad bifidobaktérie a laktobacily – ktoré pozitívne ovplyvňujú zdravie tým, že prechádzajú žalúdkom neovplyvnené žalúdočnými šťavami až do čriev. Tam sa usádzajú, potláčajú baktérie, ktoré by mohli spôsobiť ochorenia a posilňujú črevnú flóru.

Cukor a ovocné prísady môžu znižovať aktivitu probiotických organizmov. Dávajme preto prednosť čistým prírodným druhom a vytvorme si zdravý základ pre rok 2019.

Želáme veľa zdravých rozhodnutí!

Admin

zdroje: Doris Fritzscheová: Intolerancia laktózy

Laktazan.sk
     0votes

*