Novinka

6. 6. 2017 | Testovacia vzorka zdarma!

Trpíte aj Vy Intoleranciou Laktózy? V  spolupráci s LAKTAZANom  pre Vás máme možnosť zaslania testovacej vzorky zdarma!                                         A len teraz  aj s malým darčekom!  :-)

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Výsledky
Archív ankiet


12
Máj
Vedci predpokladajú že stravovanie má vplyv na riziko vzniku rakoviny
Napísal admin do kategórie Články

Ľudia trpiaci intoleranciou laktózy majú nižšiu pravdepodobnosť vzniku určitých typov rakoviny.

Podľa US National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases výskumníci predpokladajú, že toto zistenie súvisí s ich ťažkosťami tráviť laktózu - cukorom, ktorý sa nachádza v mlieku.   Na vzorke 23000 ľudí vo Švédsku, ktorí trpia intoleranciou laktózy  sa zistilo že Laktózovo Intolerantná  populácia má nižšiu pravdepodobnosť rozvinutia rakoviny pľúc, prsníka a vaječníkov v porovnaní s ich príbuznými, ktorí tieto problémy nemajú.  Avšak súrodenci a rodičia ľudí s neznášanlivosťou laktózy mali rovnaké riziko týchto nádorov, ako ľudia vo všeobecnej populácii, čo naznačuje, že nižšie riziko rakoviny u ľudí s neznášanlivosťou laktózy môže mať niečo do činenia s ich stravou, poznamenáva autor štúdie Jianguang Ji, docent na univerzite v Lunde. Ľudia s neznášanlivosťou laktózy často konzumujú nízke hladiny mlieka a ďalších mliečnych výrobkov.

V závere štúdie však autor poznamenáva, že nie je celkom jasné či toto nižšie riziko je možné spojiť s nižšou konzumáciou mliečnych výrobkov, alebo napríklad len s  nižším príjmom kalórii, či rastlinných nápojov namiesto mliečnych. Nech je to však akokoľvek, toto zistenie je malým potešením pre tých z nás, ktorí sa trápia s problémom Intolerancie Laktózy.

Laktazan.sk
          0 votos