fbpx
9
Marec

O projekte

Napísal Rastislav Stolárik do kategórie články
***½ 4votes

Tieto stránky sú určené najmä pre tých z nás, ktorí už prestali byť dojčatami. No budeme radi ak sa o tomto rozšírenom probléme dozvedia viac aj tí, ktorí majú to šťastie a ich telo ešte produkuje dostatok enzýmu laktáza. Nielen preto, že ani oni nikdy nevedia, kedy ich môžu postretnúť nešpecifické problémy s trávením. Ale aj preto, lebo svojími vedomosťami môžu, uľahčiť život aj nám minoritným.

 

Takmer všetci sme občas kuchármi, alebo hostiteľmi a preto by nás nemala zaskočiť otázka či je v jedle použitá sladká alebo kyslá smotana. Pre nás je to naozaj veľmi dôležité! S prehľadom o tejto problematike môžu „dnes nepostihnutí“ v budúcnosti preskočiť naozaj úmornú etapu pátrania po príčinách svojho ťažkostí, tak ako sme to zažívali všetci my, ktorí to už „chvalabohu“ o sebe vieme. Chvalabohu preto, lebo ak človek vie, že mu mlieko v potrave nerobí dobre, vie sa podľa toho zariadiť. Vie, že existujú mliečne výrobky, ktoré môže, tie ktoré môže konzumovať podmienečne, ale aj tie, ktorým by sa mal veľkým oblúkom vyhnúť. Problematika je však trošku zložitejšia a práve o tomto by mali byť tieto stránky. Budeme sa tešiť všetkým príspevkom na tému intolerancie laktózy, či to bude od odborníkov – lekárov, alebo nás všetkých ostatných. Keďže cieľom tohto portálu je osveta, všetky texty tu uverejnené, okrem tých, kde je to výslovne zakázané, môžu byť voľne publikovateľné ďalej, pravdaže s uvedením zdroja a autora.

Rastislav Stolárik – predseda

stolarik@laktoza.sk

Kontakt pre médiá:

Slavomír Benko

benko@laktoza.sk

Všeobecné informácie a Vaše podnety a pripomienky:

info@laktoza.sk


Komentáre ku článku “O projekte”
  1. potrebujem poradit, intolerancia je aj to ked neznasam mlieko proste nevipijem ciste mlieko ani kvapku uz len ked si cuchnem tak ma napina, ciste mlikeko nedokazem vypit vobec so syrmi a jogurtmi problem nemam, ale mlieko ma napina na vracanie. tfuj a to mam od narodenia ako mi vravela mama

Vytvoriť komentár

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Prihlásenie
Sponzor