fbpx

Novinka

6. 6. 2017 | Testovacia vzorka zdarma!

Trpíte aj Vy Intoleranciou Laktózy? V  spolupráci s LAKTAZANom  pre Vás máme možnosť zaslania testovacej vzorky zdarma!                                         A len teraz  aj s malým darčekom!  🙂

Posledné komentáre

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Výsledky
Archív ankiet


30
September
Princíp bezlepkovej, bezmliečnej a bezcukrovej diéty
Napísal Zornica do kategórie Články

Bezlepková, bezmliečna a bezcukrová diéta sa pokúša uzdraviť črevo pomocou prístupu založenom na dvoch zásadách:

1. vynechať potraviny, ktoré živia škodlivé baktérie a poškodené črevo ich nemôže stráviť. Poškodené črevo má obzvlášť problém rozložiť špecifické typy sacharidov.

2. Obnoviť rovnováhu prínosných baktérií, používať probiotiká, primárne v podobe domáceho jogurtu.

Tento prístup pomaly „vyhladuje“ škodlivé baktérie, zastaví produkciu hlienu, zreguluje zápal, obnoví rovnováhu prospešnej črevnej mikroflóry a dá črevu šancu sa uzdraviť.

Nedávne štúdie o vzťahu medzi črevnými baktériami a zdravím čriev ukazujú, že základný princíp bezlepkovej, bezmliečnej a bezcukrovej diéty je správny. Samotné probiotiká sú však iba súčasťou prístupu k bezlepkovej, bezmliečnej a bezcukrovej diéte. Ďalší krok – jesť iba potraviny, ktoré môžu byť správne strávené, je rovnako dôležitý.

Napríklad dôležitou súčasťou bezlepkovej, bezmliečnej a bezcukrovej diéty je domáci jogurt. Prírodný acidofilus v jogurte pomáha pri hojení čriev. Kvasenie jogurtu vyžaduje stálu teplotu medzi 38 – 43°C, najlepšie dosiahnuteľnú v jogurtovači.

Zdroj: „Varíme zdravo bez lepku, cukru a mlieka“, autorov: Raman Prasad a Niloufer Moochhala

Laktazan.sk
     0votes

*