„Zistil som, že keď pijem čokoládové mlieko, nemám nepríjemné tráviace príznaky, s ktorými sa bežne stretávam, keď pijem neochutené mlieko. Prečo je to tak?“
V článku uverejnenom v Európskom časopise European Clinical Nutrition * vedci zistili, že čokoládové mlieko ľudia s intoleranciou laktózy lepšie tolerujú ako mlieko bez arómy. Vedci teoretizovali, že kakao môže:
- stimulovať aktivitu laktázy,
- znížiť počet baktérií produkujúcich plyn v tráviacom trakte,
- spomaliť vyprázdňovanie žalúdka.
Športovci sú závislí na zdravých kostiach a aby si ich udržali silné, vápnik je rozhodujúci pre ich zdravie.
Mlieko je rozhodujúce vo vašej strave nielen preto, že dodáva vápnik; mlieko tiež obsahuje tie správne výživné látky, ktoré pomáhajú športovcovi zotaviť sa z tvrdého tréningu. Mlieko má prirodzené elektrolyty, ktoré pomáhajú obnoviť rovnováhu tekutín. Mlieko môže tiež pomôcť zabrániť ďalšiemu poškodeniu svalov vyvolanému cvičením a zvýšiť svalové prírastky. Ak v akomkoľvek športe prekonávate vzdialenosti, či už ide o beh, jazdu na bicykli alebo o niečo iné, obsahuje čokoládové mlieko optimálny pomer uhľohydrátov k bielkovinám, ktorý pomáha dopĺňať zásoby tela.
Zdroj:https://www.americandairy.com/news-and-events/dairy-diary/q-i-am-an-athlete-with-lactose-intolerance.-however-i-have-discovered-that-when-i-drink-chocolate-milk-i-dont-have-the-unpleasant-digestive-symptoms-i-normally-expe.stml
Vytvoriť komentár