fbpx
30
Apríl

Zdravá strava je riešenie

Napísal Zornica do kategórie články
     0votes

Pri bolesti kostí môže byť akýkoľvek pohyb utrpením. Avšak, na zmiernenie ich príznakov môžeme urobiť veľa. Zahrnúť do nášho života správnu výživu, pretože niektoré potraviny môžu zvýšiť bolesť kostí.

Mnoho ľudí s bolesťami kĺbov a kostí cíti väčšiu bolesť, keď konzumujú veľa mliečnych výrobkov. Dôvodom je, že mnohé mliečne výrobky obsahujú kazeín. Je to zmes niekoľkých proteínov, ktoré tvoria približne 80% celkového množstva bielkovín v mlieku.

Kazeín môže spôsobiť zápal a bolesť v tele a napomáhať nepohodliu kĺbov. Namiesto mliečnych výrobkov by sme mohli konzumovať iné potraviny, aby sme splnili svoje potreby vápnika a bielkovín. Na to sú vhodné napríklad tofu, mandle alebo šošovica.

Ak trpíme bolesťami kĺbov, mali by sme konzumovať len s mierou teľacie mäso a hovädzie mäso, morku, sleďa, makrelu, sardely, huby, špargľu a fazuľu. Pre prvú testovaciu fázu môže byť užitočné, ak sa úplne vzdáme týchto potravín na mesiac a zistíme či a ako sa zmení bolesť kĺbov.

Zdroj: https://www.praxisvita.de/purinhaltige-lebensmittel-gelenk-und-knochenschmerzen-diese-lebensmittel-12352.html


Vytvoriť komentár

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Prihlásenie
Sponzor