fbpx

Novinka

6. 6. 2017 | Testovacia vzorka zdarma!

Trpíte aj Vy Intoleranciou Laktózy? V  spolupráci s LAKTAZANom  pre Vás máme možnosť zaslania testovacej vzorky zdarma!                                         A len teraz  aj s malým darčekom!  🙂

Posledné komentáre

Anketa

Kde najčastejšie nakupujete bezlaktózové produkty?

Výsledky
Archív ankiet


10
Marec
Označovanie alergénov v reštauráciách
Napísal Rastislav Stolárik do kategórie Články

Niekedy Európska Únia zavedie celkom užitočné nariadenia. Celkom určite je pre nás tomu tak aj v prípade smernice Európskeho Parlamentu o označovaní potravín, ktorá sa pretavila do výnosu Ministerstva Zdravotníctva SR. Hovoríme o predpise, ktorý upravuje označovanie potravín uvádzaných do obehu pre konečného spotrebiteľa, ako aj pre reštaurácie, nemocnice, jedálne a ostatné zariadenia spoločného stravovania. Uvedený predpis prikazuje uviesť pre spotrebiteľa informáciu či a akú zložku obsahuje, ktorá by mohla spôsobiť alergickú reakciu. Potraviny sú rozdelené do 14 tich skupín a každá skupina je číselne označená:

 

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce
3. Vajcia
4. Ryby
5. Arašidy
6. Sójové zrná
7. Mlieko
8. Orechy
9. Zeler
10. Horčica
11. Sezamové semená
12. Oxid siričitý a siričitany
13. Vlčí bôb
14. Mäkkýše

 

Takže ak Vám robí v potrave problém mlieko, hľadajte ho vo svojej reštaurácii či jedálni pod číslom 7.

 

Ozaj, našli ste takéto označenie alergénov vo Vašom stravovacom zariadení?

 

Článok o označovaní balených potravín si môžete prečítať tu.

 

Príloha k článku: Označovanie alergénov

Laktazan.sk
     0votes

*