Pri spustení tohoto portálu začiatkom roka 2009 sme v článku “Apel na čašníkov a kuchárov” poukázali na častý problém, a to že čašníci nám často nedokážu odpovedať, či jedlo laktózu obsahuje alebo nie.
Na základe výsledkov našej ankety môžeme konštatovať, že situácia v uvedomení si a najmä označovaní alergénov v potrave v našich stravovacích zariadeniach sa zlepšila. Môže za to najmä smernica EÚ o ktorej píšeme v inom článku.
Napriek tomu, podľa nášho prieskumu ešte stále 34% reštaurácii alergény stále podľa Vás neoznačuje.
Verím však že sa situácia postupne zlepší a keď niekedy v budúcnosti urobíme prieskum opätovne budú výsledky podstatne lepšie.
Výsledky našich ankiet si môžete pozrieť tu.
Ve1žened ?tene1?i, jsem moc re1da, že se ve1m r?zne1 hlasove1ned ledbed a i toto beru jako sradnu!!!Jen pro ujasn?ned, s Darinou že1dnfd proble9m neme1me a dokonce jsem navrhovala, že zve?ejnedm celfd p?edb?h – když bude ze1jem, ale nebyl … Tak zatedm tre9nujte hlasove1ned, t?eba se ve1m bude ješt? hodit …Lucka